Werken bij Veilig Thuis is werk dat er écht toe doet

Kies je voor werken of een stage bij Veilig Thuis? Dan kies je voor uitdagend werk in een dynamische organisatie. Bij ons gaat het altijd om veiligheid voor iedereen van jong tot oud. Als er sprake is van onveiligheid, is het soms nodig dat wij ingrijpen om de veiligheid te herstellen.

Van jou verwachten we een professionele opstelling, waarbij je altijd uitgaat van het belang van de cliënt. Reflectie op je functioneren is vanzelfsprekend voor jou. Je kunt je helemaal vinden in onze kernwaarden.

Wat bieden wij

Veilig Thuis biedt een salaris conform de CAO Jeugdzorg en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals werkbegeleiding en intervisie, een gedegen inwerkprogramma, interne scholingsmogelijkheden en tegemoetkoming in de reiskosten.

 

Vacatures

Stagiair Veilig Thuis
32 uur per week, verdeeld over 4 dagen
Gedragswetenschapper
24-32 uur per week
Stagiair Veilig Thuis
32 uur per week, verdeeld over 4 dagen
Functienaam
Stagiair Veilig Thuis Zuidoost Brabant
Uren per week
32 uur per week, verdeeld over 4 dagen
Salaris
Conform CAO Jeugdzorg
Werk- en denkniveau
HBO
Contract
Stagecontract voor minimaal 10 maanden
Standplaats
Veilig Thuis Zuidoost Brabant
Wie zijn wij

Veilig Thuis staat voor het voorkomen en stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling, het bijdragen aan duurzame verandering en borging van veiligheid van alle gezinsleden. Omdat iedereen recht heeft op een veilige toekomst.

Wij voelen ons verbonden met de veiligheid in het gezin en de samenwerking met de mensen in en rondom de thuissituatie. Iedere dag weer kunnen gezinnen vertrouwen op onze alertheid, zorg en aandacht.

Samen werken aan een veilige toekomst, onze missie waarmee we een wereld van verschil maken, samen met jou.

We richten ons op de kinderen, slachtoffers, plegers, omstanders en professionals die te maken hebben met huiselijk geweld en kindermishandeling.

Wat ga je doen

Als stagiar maak je onderdeel uit van het team waarin jij werkzaam bent. Dit kan zijn een team van medewerkers die zich vooral bezig houden met advies, ondersteuning en onderzoek, of een team van stafmedewerkers die zich vooral bezig houden met de (inhoudelijke) ondersteuning van professionals. Hulpverlening is geen onderdeel van je takenpakket, hiervoor verwijzen we naar het voorliggende veld. Onder begeleiding van een ervaren collega ontwikkel jij je tijdens je stage langzaam tot een beginnend professional. Je krijgt daarbij de ruimte om te werken aan je persoonlijke leervragen en opdrachten vanuit je opleiding.

Je werk is afwisselend, je hebt te maken met veel verschillende cliënten (kinderen, volwassenen en ouderen) en professionals.

Wij vragen

Wij bieden stageplaatsen aan studenten van opleidingen waarmee we een samenwerkingsafspraak hebben. Je kunt solliciteren als de stageplaats ook via de stageportal van jouw opleiding wordt aangeboden.

LET OP: Als we geen samenwerkingsafspraak met jouw opleiding hebben, kan het zijn dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Start stage: februari 2019.

Competenties

Als stagiair Veilig Thuis ontwikkel je de competenties die horen bij het vak waarvoor je wordt opgeleid. Je stage heeft meer kans op succes als je de volgende competenties al bezit:

 • Je bent flexibel, je accepteert verandering en wisselende omstandigheden in de werkzaamheden, je bent in staat ermee om te gaan en stemt je eigen handelen hierop af.
 • Je bent open ten aanzien van de diversiteit van betrokkenen bij huiselijk geweld en kindermishandeling en bereid met alle doelgroepen te werken.
 • Je bent stressbestendig, je kunt kalm en adequaat reageren bij een wisselende werkdruk, tegenslag en heftige emoties.
 • Je pakt werkzaamheden en taken uit jezelf op.
 • Je bent in staat om eenvoudige en/of standaardcorrespondentie helder en foutloos op te stellen.
 • In je mondelinge communicatie drukt je je helder uit.
Wij bieden

Als stagiair bij Veilig Thuis ontvang je een stagevergoeding conform de CAO voor de Jeugdzorg. Een VOG maakt deel uit van de voorwaarden om bij Veilig Thuis werkzaam te kunnen zijn.

Gedragswetenschapper
24-32 uur per week
Functienaam
Gedragswetenschapper
Uren per week
24-32 uur per week
Salaris
inschaling in schaal 11 CAO Jeugdzorg, maximaal € 4.707,94
Werk- en denkniveau
WO-niveau
Contract
In eerste instantie een jaarcontract
Standplaats
Helmond
Wie zijn wij

Veilig Thuis Zuidoost-Brabant is hét expertisecentrum op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio Zuidoost Brabant. Burgers en professionals kunnen bij ons terecht voor advies over en meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Bij Veilig Thuis Helmond werken 70 experts op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling. Onze experts zijn verdeeld over drie regioteams: Eindhoven, Helmond en Kempen en omstreken. De teams zijn samengesteld uit enerzijds doorgewinterde collega’s met een flinke dosis ervaring en anderzijds uit nieuwe medewerkers met een frisse blik.

Wat ga je doen

Als Gedragswetenschapper adviseer en ondersteun je uitvoerend professionals met betrekking tot de uitvoering van de wettelijke taken van Veilig Thuis en lever je en bijdrage aan de beleidsontwikkeling van het inhoudelijk aanbod van de organisatie.

 • Je maakt een inschatting van aard en ernst van gemelde zorgen (zgn. veiligheidsbeoordeling) en levert een bijdrage in bepaling wie verantwoordelijkheid dient te nemen in een bepaalde casus;
 • Je levert een bijdrage in het bepalen van prioriteit in casussen die door Veilig Thuis worden onderzocht, mede opstellen van aandachtspunten ten behoeve van onderzoek;
 • Je levert een vakmatige inbreng in het op- en bijstellen van onderzoeksplannen, regulier dan wel in crisissituaties;
 • Je ondersteunt medewerkers in de uitvoering van kwalitatief goed onderzoek naar gemelde zorgen;
 • Je geeft consultatie met betrekking tot rapportages, onderzoeksvragen, veiligheidsvoorwaarden en uithuisplaatsingen;
 • Je bevordert de deskundigheid van interne medewerkers door het bespreken van casuïstiek en het geven van vakinhoudelijke ondersteuning en training;
 • Je signaleert hiaten in het aanbod wat door de sector aangeboden wordt en formuleert verbetervoorstellen daarin;
 • Je draait mee in de achterwacht van de bereikbaarheidsdienst van de regio Brabant.
Wij vragen

Je bent een stevige persoonlijkheid. Jouw analyses zijn haarscherp. Theorie en praktijk weet je moeiteloos te integreren. Je bent oplettend, werkt nauwgezet en staat open voor vernieuwing. Improviseren wanneer de situatie daarom vraagt gaat je gemakkelijk af. Je bent motiverend en stimulerend in de begeleiding van uitvoerend medewerkers en in het adviseren van het management. Daartoe beschik je over het vermogen om te overtuigen, controleren en corrigeren. In het aangaan en onderhouden van gezonde werkrelaties met netwerkpartners en het bevorderen van samenwerkingsprocessen zie jij een uitdaging.

 

Wat neem je mee?

Wij zijn op zoek naar kandidaten met een afgeronde WO opleiding in de richting van (Geestelijke gezondsheids)Psychologie of (Ortho)Pedagogiek, die minimaal SKJ geregistreerd zijn. Je hebt aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie en kennis van de voor de sector relevante methodieken. Tot slot kun je een VOG overleggen met een positieve beoordeling.

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende baan voor in eerste instantie een jaar. Salariëring volgens schaal 11 conform CAO Jeugdzorg (max. € 4.707,94 op basis van een 36-urige werkweek), afhankelijk van kennis en ervaring. Werkdagen worden in onderling overleg vastgesteld. De dinsdag geldt als verplichte werkdag.

 

Ja, ik wil deze baan

Interesse? Je motivatie ontvangen we graag vóór 22 februari 2019 o.v.v. vacaturenummer HM-VTZO-GW-03. Uitsluitend via onderstaand sollicitatieformulier of per mail via sollicitatie@veiligthuis-zuidoostbrabant.nl. De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 28 februari.

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Maartje Fransen, Gedragswetenschapper Veilig Thuis Zuidoost Brabant, via 088 -243 9424.

Solliciteren