Werken bij Veilig Thuis is werk dat er écht toe doet

Kies je voor werken of een stage bij Veilig Thuis? Dan kies je voor uitdagend werk in een dynamische organisatie. Bij ons gaat het altijd om veiligheid voor iedereen van jong tot oud. Als er sprake is van onveiligheid, is het soms nodig dat wij ingrijpen om de veiligheid te herstellen.

Van jou verwachten we een professionele opstelling, waarbij je altijd uitgaat van het belang van de cliënt. Reflectie op je functioneren is vanzelfsprekend voor jou. Je kunt je helemaal vinden in onze kernwaarden.

Wat bieden wij

Veilig Thuis biedt een salaris conform de CAO Jeugdzorg en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals werkbegeleiding en intervisie, een gedegen inwerkprogramma, interne scholingsmogelijkheden en tegemoetkoming in de reiskosten.

 

Vacatures

Stagiair Veilig Thuis
32 uur per week, verdeeld over 4 dagen
Stagiair Veilig Thuis
32 uur per week, verdeeld over 4 dagen
Functienaam
Stagiair Veilig Thuis Zuidoost Brabant
Uren per week
32 uur per week, verdeeld over 4 dagen
Salaris
Conform CAO Jeugdzorg
Werk- en denkniveau
HBO
Contract
Stagecontract voor minimaal 10 maanden
Standplaats
Veilig Thuis Zuidoost Brabant
Wie zijn wij

Veilig Thuis staat voor het voorkomen en stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling, het bijdragen aan duurzame verandering en borging van veiligheid van alle gezinsleden. Omdat iedereen recht heeft op een veilige toekomst.

Wij voelen ons verbonden met de veiligheid in het gezin en de samenwerking met de mensen in en rondom de thuissituatie. Iedere dag weer kunnen gezinnen vertrouwen op onze alertheid, zorg en aandacht.

Samen werken aan een veilige toekomst, onze missie waarmee we een wereld van verschil maken, samen met jou.

We richten ons op de kinderen, slachtoffers, plegers, omstanders en professionals die te maken hebben met huiselijk geweld en kindermishandeling.

Wat ga je doen

Als stagiar maak je onderdeel uit van het team waarin jij werkzaam bent. Dit kan zijn een team van medewerkers die zich vooral bezig houden met advies, ondersteuning en onderzoek, of een team van stafmedewerkers die zich vooral bezig houden met de (inhoudelijke) ondersteuning van professionals. Hulpverlening is geen onderdeel van je takenpakket, hiervoor verwijzen we naar het voorliggende veld. Onder begeleiding van een ervaren collega ontwikkel jij je tijdens je stage langzaam tot een beginnend professional. Je krijgt daarbij de ruimte om te werken aan je persoonlijke leervragen en opdrachten vanuit je opleiding.

Je werk is afwisselend, je hebt te maken met veel verschillende cliënten (kinderen, volwassenen en ouderen) en professionals.

Wij vragen

Wij bieden stageplaatsen aan studenten van opleidingen waarmee we een samenwerkingsafspraak hebben. Je kunt solliciteren als de stageplaats ook via de stageportal van jouw opleiding wordt aangeboden.

LET OP: Als we geen samenwerkingsafspraak met jouw opleiding hebben, kan het zijn dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen. Kijk voor meer informatie op de portal van jouw opleiding.

Start stage: september 2019, einddatum: einde schooljaar 2019/2020.

Je kunt reageren tot 21 april 2019

Competenties

Als stagiair Veilig Thuis ontwikkel je de competenties die horen bij het vak waarvoor je wordt opgeleid. Je stage heeft meer kans op succes als je de volgende competenties al bezit:

  • Je bent flexibel, je accepteert verandering en wisselende omstandigheden in de werkzaamheden, je bent in staat ermee om te gaan en stemt je eigen handelen hierop af.
  • Je bent open ten aanzien van de diversiteit van betrokkenen bij huiselijk geweld en kindermishandeling en bereid met alle doelgroepen te werken.
  • Je bent stressbestendig, je kunt kalm en adequaat reageren bij een wisselende werkdruk, tegenslag en heftige emoties.
  • Je pakt werkzaamheden en taken uit jezelf op.
  • Je bent in staat om eenvoudige en/of standaardcorrespondentie helder en foutloos op te stellen.
  • In je mondelinge communicatie drukt je je helder uit.
Wij bieden

Als stagiair bij Veilig Thuis ontvang je een stagevergoeding conform de CAO voor de Jeugdzorg. Een VOG maakt deel uit van de voorwaarden om bij Veilig Thuis werkzaam te kunnen zijn.

Solliciteren