Veilig Thuis Brabant op Margriet Winter Fair

Veilig Thuis Brabant is aanwezig op de Margriet Winter Fair. Dit jaar is de Margriet Winter Fair voor het eerst in de Brabanthallen in Den Bosch. Een mooie gelegenheid voor de vier Brabantse Veilig Thuisorganisaties om aan dit evenement deel te nemen.

Veilig Thuis Midden-, West-, Noordoost- en Zuidoost Brabant hebben gezamenlijk met de politie een stand. Deze stand is op zo’n manier ingericht, dat een gesprek kan ontstaan. En dat is een belangrijk doel van Veilig Thuis: huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar maken.

,,Het is belangrijk dat mensen weten dat iedereen altijd bij ons terecht kan als het thuis niet goed gaat, ze zich zorgen maken over anderen of advies nodig hebben. Door deel te nemen aan de Margriet Winterfair hopen wij een groot publiek te bereiken zodat mensen weten wat ze kunnen doen als ze iets signaleren en er sneller hulp kan komen.  Want vaak duren dit soort situaties veel te lang”, aldus de directeuren van de Veilig Thuisorganisaties in Noord-Brabant.

Margriet Winter Fair

De Margriet Winter Fair is van 17 tot en met 23 november. Het is de zeventiende editie van dit evenement en vindt dit jaar voor het eerst plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Jaarlijks trekt de fair zo’n 70.000 bezoekers. Veilig Thuis is te vinden in stand nummer 3C12.

Over Veilig Thuis

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning rond huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig Thuis kun je terecht als het thuis niet goed gaat of als je je zorgen maakt over anderen. Vaak gaat het om problemen die al lang bestaan en die je niet zonder hulp van anderen kunt oplossen. Maar het kan ook gaan om vermoedens: je denkt dat mensen of kinderen niet veilig zijn, maar je weet het niet zeker. Juist dan is het belangrijk om niet weg te kijken maar om advies te vragen bij VT. Dit kan ook anoniem.

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Veilig Thuis is 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken via het landelijke telefoonnummer 0800 2000 (gratis). Na het inspreken van gemeente/woonplaats word je direct doorverbonden met Veilig Thuis in jouw regio.