Maatregelen Coronavirus

Veilig Thuis heeft maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Dat doen we in aansluiting bij de maatregelen van het kabinet.
Wat betekent dat voor u in uw contact met Veilig Thuis?

  • We zijn gewoon bereikbaar via telefoonnummer 0800-2000, voor een luisterend oor en/of advies.
  • Ons kantoor is geopend tijdens de vaste uren.
  • We volgen de adviezen van het RIVM op: we geven bijvoorbeeld geen hand en we houden een afstand van ongeveer twee meter aan.
  • We maken steeds de afweging hoe het contact met directbetrokkenen en collega-professionals plaats gaat vinden. Waar mogelijk, zullen we telefonisch contact met elkaar hebben. Als het nodig is, gaan we nog steeds op huisbezoek, om samen te werken aan een veilige thuissituatie. Het kan ook zijn dat een afspraak plaatsvindt bij Veilig Thuis op kantoor.
  • Medewerkers van Veilig Thuis met griepachtige klachten komen niet op huisbezoek en spreken ook niet af op kantoor. Zij hebben alleen maar telefonisch contact, of een collega maakt een afspraak.
  • Heb je een afspraak met ons en heb jij of een van je huisgenoten griepachtige klachten? Meld dat dan bij ons, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Wij realiseren ons dat de huidige volksgezondheidscrisis een enorme impact heeft op iedereen. Een langdurige crisis die extra stress en spanningen kan veroorzaken. Dit zijn grote risicofactoren voor huiselijk  geweld en kindermishandeling. We vragen iedereen alert te blijven en samen met ons te werken aan oplossingen.